2024 LGS kılavuzu yayınlandı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın son açıklamasına göre sınav tarihinde herhangi bir değişiklik olmadı. 2024 LGS takvimi

Başvuru Tarihleri: 18 – 29 Mart 2024

Sınav Giriş Yerlerinin Açıklanması: 24 Mayıs

Sınav Tarihi: 2 Haziran 2024 Pazar

Sınav Sonuçlarının Açıklanması: 28 Haziran 2024 Cuma

Sınav başvuruları, 18 – 29 Mart 2024 tarihleri arasında E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden veliler tarafından Sınava giriş bilgilerini de 24 Mayıs 2024’den itibaren E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden kontrol edebilirsin. Bilgilerinde herhangi bir hata olduğunu fark edersen, bunu okul müdürlüğüne bildirmelisin.

Sınava gireceğin salon ve sıra numarası gibi bilgilerin yer aldığı sınav giriş belgeni 24 Mayıs 2024’te E-okul üzerinden görüntüleyebilirsin. Belgen, sınava gireceğin salon ve sırada hazır olacak!

2024 LGS, 2 Haziran Pazar günü iki oturum biçiminde gerçekleşecek. İlk oturum saat 9.30’da başlayacak ve 75 dakika sürecek. Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil branşlarından toplamda 50 soruyu cevaplayacaksın. İkinci oturum ise, 11.30 ile 12.50 saatleri arasında olacak. Bu oturumda Matematik ve Fen Bilimlerinden toplamda 40 soru ile karşılaşacaksın.

Sınav Günü Nelere Dikkat Etmelisin?

️ En geç 09.00’da sınava gireceğin binanın önünde hazır olmalısın.

️ Kimlik kartını ya da geçerliliği devam eden pasaportunu yanında bulundurmalısın.

️ Sınava en az 2 tane yumuşak uçlu kurşun kalem, 1 tane kalemtıraş ve silgi götürmelisin.

️ Yanına, ambalajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisinde su alabilirsin.

Sınav Salonuna Alınmayacak Eşyalar

Çanta ve cüzdan,

Cep telefonu, kulaklık, bilgisayar, saat, kamera gibi cihazlar,

Kolye, küpe, bilezik, broş gibi takılar,

Kağıt, kitap, defter gibi dokümanlar,

Pergel, açıölçer, cetvel gibi araçlar.

Sınavdayken şunları unutma…!

İlk 30 dakika ve son 15 dakika salondan çıkamazsın.

Sınav giriş belgeni kontrol et, eğer hata varsa salon görevlisine bildir.

Sınav kitapçığında sayfaların tam ve okunur olduğuna dikkat et.

️ Optik formda yer alan imza alanını imzaladığından emin ol.

Ve en önemlisi, sakinliğini koru ve süreni verimli kullan!

Sınav sonucunu, 28 Haziran 2024’de https://www.meb.gov.tr sitesinden öğrenebilirsin!

2024 LGS Başvuru Kılavuzu’na erişmek için tıkla…!

Yayın: 14.03.2024 - Güncelleme: 14.03.2024 08:09 - Görüntülenme: 1399