T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / KARABAĞLAR - Bozyaka Mevlana İmam Hatip Ortaokulu

Bozyaka Mevlana İmam Hatip Ortaokulu

Telefon
0232 226 62 68
Belgegeçer
0
WEB
https://bozyakamiho.meb.k12.tr
Adres
REFET BELE MAH. 9125 SK. BOZYAKA MEVLANA IMAM HATIP ORTAOKULU BLOK NO: 34-76 KARABAĞLAR / İZMİR
Vizyon
İmam Hatip Okulları, İslam´ın özünde bulunan değerleri, bilgi ve erdemle birleştirerek, öğrencilerini sadece akademik alanda değil, aynı zamanda insanlık için anlamlı birer varlık olarak yetiştiren bir eğitim kurumudur. Değerler: 1. İslam´ın Işığında: Öğrencilerimizi İslam´ın öğretileriyle donatarak, hayatlarını manevi değerlerle zenginleştirmelerini ve anlamlandırmalarını sağlamak önceliğimizdir. 2. Köklerimize Bağlılık: Türkiye´nin zengin kültürel mirasını ve İslam´ın derin köklerini koruyarak, öğrencilerimize milli ve manevi değerlere olan bağlılığın önemini öğretmek bir görevdir. 3. İnsanlığa Hizmet: Öğrencilerimizi sadece kendilerini değil, aynı zamanda toplumu ve insanlığı düşünmeye teşvik ederek, onların insanlık hizmeti için birer öncü olmalarını sağlamak hedefimizdir. 4. Bilgi ve Beceri: Akademik başarının yanı sıra, öğrencilerimize hayatları boyunca kullanacakları pratik becerileri kazandırarak, onları topluma daha fazla katkı sağlamalarını destekliyoruz. 5. Ahlaki Değerler: Öğrencilerimizin karakter gelişimini destekleyerek, dürüstlük, adalet ve saygı gibi temel ahlaki değerleri benimsemelerini sağlamak önemlidir. 6. Farklılıklara Saygı: Çeşitliliği zenginlik olarak görerek, hoşgörü ve anlayışı öğrencilerimize aşılayarak, bir arada uyum içinde yaşamalarını teşvik ediyoruz. 7. Sürekli İyileşme ve Yenilik: Eğitim ve öğretimde sürekli olarak gelişme ve yenilik arayarak, öğrencilere daha iyi bir eğitim sunmak ve onların potansiyellerini en üst seviyede kullanmalarını sağlamak amacımızdır. İmam Hatip Okulları, öğrencilerini bilgi, ahlak ve insanlık değerleriyle donatarak, onların hem kişisel hem de toplumsal anlamda başarılı ve etkili bireyler olarak yetişmelerini sağlar.
Misyon
Öğrencileri İslam´ın nuruyla aydınlatarak, köklerine sıkı sıkıya bağlı, insanlığa hizmet etmeye adanmış bireyler olarak yetiştirmektir. Değerlerimizle donanmış öğrencilerimiz, bilgi ve ahlaki erdemleriyle topluma öncülük edecek ve sürekli olarak yenilenerek ilerlemeye devam edeceklerdir."
Başarılar
TÜBİTAK 2204B 14. Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışması´nda Matematik Alanında, İzmir Bölge Birinciliği, Türkiye finalinde TEŞVİK ÖDÜLÜ. Kick-Boks İzmir Şampiyonluğu, Ege Bölgesi Şampiyonluğu, İHO Arası Ezan Okuma Yarışması İkincilik, Hafızlık yarışması ikincilik, İzmir İHO arası Kuran-ı Kerimi GÜzel Okuma Yarışması üçüncülüğü, Taekwandoo çeşitli kategorilerde dereceler,
Öğretmen :52
Öğrenci :751
Derslik :29
Atölye-İşlik :5
Konferans Salonu :1
Spor Salonu :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :267
Öğretim Şekli :Sabahçı
Saatler
07:30 - 13:00
Isınma
Kalorifer
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Konaktan 20 Numara, Üçyoldan 520 ve 84 Numara ile Kooperatif merkezde inilerek ulaşılabilir.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Karabağlar İlçe Merkezinde bulunmaktadır..
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda Tekvando Kursu, Yetişkinlere plates kursu, Ebru Kursu, Kur´an-ı Kerim Öğreniyorum (Temel Beceri Kursu), Kur´an-ı Kerim ÖĞreniyorum (Tecvitli Düzey)
Bilimsel Etkinlikler
Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet Academy) Arete Projesi STEM çalışmaları Robotik Kodlama Kursu TÜBİTAK Bilim fuarı
Proje Çalışmaları
Okulumuz Yabancı Dil Ağırlıklı Proje Okulu olarak seçilmiş 2017 - 2018 Eğitim Öğretim yılı ile beraber 5. sınıflarda haftada 10 saat İngilizce ile proje kapsamında çalışmalarını yürütmektedir. Aynı zamanda okulumuzda Hafızlık Öğrencileri için özel Proje sınıfı oluşturulmuş ve Eğitim Öğretime devam edilmektedir.
Yazdır