İZMİR / KARABAĞLAR - Bozyaka Mevlana İmam Hatip Ortaokulu

SINIFTA HAVACILIK VE YERÇEKİMİ

Öğrencilerimize Airbus Vakfı Keşif Alanı ile "Sınıfta Havacılık" kapsamında havacılık farkındalığını kazandırmak, modeller ve simülatörlerin yer aldığı bir eğitimle gökyüzü sevdasını minik kalplere aşılamak için okulumuzun öğrencileri ile çevrimiçi etkinliklerle "Yerçekiminin Önemi ve Havacılık" konusunu ele aldık. Yerçekimine meydan okuyan hayvanları uçakları helikopterleri inceledik. yerçekimine karşı uçan araçları keşfettik. Uçma mekanizmalarını inceledik. Havacılık tarihini gözlemledik. Son olarak kendi uçan nesnelerimizi tasarladık.

1.GÜN

Hepimiz yerçekimi kuvvetini hissediyoruz. Yukarı sıçradığımızda yere düşmemizin nedeni bu kuvvettir. Aslında bu kuvvet, kütle çekim kuvvetidir.

12-04-2021

Yerçekimi bir günlüğüne ortadan kalksaydı başımıza neler gelirdi?

Yerçekimi olmasaydı ne olurdu? Bu video bize her şeyi açıklıyor.

12-04-2021

Videomuzu izlemeden önce öğrencilerimizle bir kelime bulutu oluşturduk.

Kütle çekim Kuvveti

Öğrencilerle kütle çekim kuvveti üzerine bazı deneyler yaptık. Siz de bu siteye giderek eğlenceli deneyler yapabilirsiniz.

2.GÜN

12-04-2021

Yerçekimine karşı havada durabilen ya da uçan şeyler hakkında konuştuk.

Peki yerçekimine karşı uçaklar nasıl uçar?

İlk önce bunu anlayabilmek için bir kuşun nasıl uçtuğunu gözlemledik. Ne kadar güzel uçuyorlar değil mi?

Ve uçaklar nasıl uçuyor çok merak ettik. Gerçekten de yerçekimine karşı koyarak uçması muhteşem bir şey.

12-04-2021

Siz de Colorado Universitesi'nin çevrimiçi laboratuvarı ile kütle çekim yasası üzerine deneyler yapabilirsiniz.

3.GÜN

Tasarladığımız Hava Nesnelerimiz