İZMİR / KARABAĞLAR - Bozyaka Mevlana İmam Hatip Ortaokulu

Ock

Okulumuzda Sosyal Bilgiler Zümresi rehberliğinde 11-18 Ocak 2022 tarihleri Enerji Tasarrufu Haftasını kutladık. Kutlama kapsamında pano oluşturduk ve panoda bilgilendirici görselleri, yazıları ve afişleri paylaştık. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Okul İklimini Geliştirme ve Zenginleştirme kapsamında Öğretmenlerimiz,  idarecilerimiz ve velilerimizle beraber Ödemiş, Birgi, Bozdağ, Gölcük gezisi yapıldı. Ödemiş'te ki Kültür müzesi, tematik etnografya müzesi ziyaret edildi. İmam Birgivi'nin kabri ziyaret edildi.

Ara

Bugün(30.12.2021) okulumuzda KTS çalışmaları kapsamında 4. aylık deneme sınavını gerçekleştirdik. Sınava okulumuzdaki tüm öğrenciler katıldı.

Ara

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Siberay Projesi kapsamında okulumuzda Siber Suçlarla Mücadele semineri verildi. Seminere öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

29. Ekim Cumhuriyet Bayramımız Coşkuyla Kutlandı

Ekm

4 Ekim Dünya Hayvan Haklarını Koruma günü kapsamında bilinç oluşturmak ve hayvanlara yardımın önemini vurgulamak için okulumuz bahçesine  hayvan barınakları yapıldı.

Eyl

Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet Academy)  ve MEB YEGİTEK  koordinasyonuyla 32 ülkede uygulanacak ARETE 2 projesine Türkiye'den 17  pilot okul 32 öğretmen seçildi. İzmir Karabağlar Bozyaka Mevlana İmam Hatip Ortaokulu olarak biz de kabul edilmenin gururunu yaşıyoruz. 2021/2022 eğitim öğretim yılında okulumuzda uygulanacak olan projede Matematik dersinde öğrencilere ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK ve STEM becerileri kazandırılmaya çalışılacak. Hatice GÜNAY ve Feriha Hande İDİL öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzda açılmış olan DYK katılan öğrenci ve öğretmenlerimiz ile haftasonu Moral ve Motivasyon etkinlikleri yapılmıştır.

Ekm

Okulumuz öğrencileri çeşitli alanlarda göstermiş oldukları başarılarından dolayı Okul Müdürü ve  öğretmenleri tarafından ödüllendirilmiştir.

Tem

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, Okulumuzda Anma Etkinlikleri icra edildi.

Nis

Öğrencilerimize Airbus Vakfı Keşif Alanı ile "Sınıfta Havacılık" kapsamında havacılık farkındalığını kazandırmak, modeller ve simülatörlerin yer aldığı bir eğitimle gökyüzü sevdasını minik kalplere aşılamak için okulumuzun öğrencileri ile çevrimiçi etkinliklerle "Yerçekiminin Önemi ve Havacılık" konusunu ele aldık. Yerçekimine meydan okuyan hayvanları uçakları helikopterleri inceledik. yerçekimine karşı uçan araçları keşfettik. Uçma mekanizmalarını inceledik. Havacılık tarihini gözlemledik. Son olarak kendi uçan nesnelerimizi tasarladık.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu olsun.

Nis

2021 İzmir İnternet Haftası kapsamında, 12-22 Nisan 2021 tarihlerinde okullarımızda yapılacak etkinliklerle bu haftanın önemi vurgulanarak, internetin yaşamımızda yer alan tüm araçlar gibi, iyi yönde kullanıldığında büyük boyutlarda fayda sağlayacağı öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından daha iyi kavranması sağlanacaktır.

Nis

Okulumuz 8. Sınıf Öğrencilerine yönelik olarak  Karabağlar - Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sayın Osman TEĞİŞ tarafından ''İmam Hatip Okulları Tanıtımı'' yapılmıştır. Tanıtımda El broşürleri, afişler, brandalar ve slaytlarla okullarının tanıtımlarını yapan Sayın Osman TEĞİŞ tanıtım programının düzenlenmesinde emeği geçen yöneticilerimize teşekkür ederek ayrıca katılan öğrencilere de girecekleri LGS'de başarılar diledi.

Mrt

2020-2021 Eğitim Öğretim yılı II. dönem I.sınavlarımız Covid-19 tedbirleri kapsamında 29 Mart - 05 Nisan 2021 tarihlerinde okulumuzda yüz yüze yapılacaktır. sınav takvimi ekte sunulmuştur.