Nis

Okulumuz 8. Sınıf Öğrencilerine yönelik olarak  Karabağlar - Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sayın Osman TEĞİŞ tarafından ''İmam Hatip Okulları Tanıtımı'' yapılmıştır. Tanıtımda El broşürleri, afişler, brandalar ve slaytlarla okullarının tanıtımlarını yapan Sayın Osman TEĞİŞ tanıtım programının düzenlenmesinde emeği geçen yöneticilerimize teşekkür ederek ayrıca katılan öğrencilere de girecekleri LGS'de başarılar diledi.

Mrt

2020-2021 Eğitim Öğretim yılı II. dönem I.sınavlarımız Covid-19 tedbirleri kapsamında 29 Mart - 05 Nisan 2021 tarihlerinde okulumuzda yüz yüze yapılacaktır. sınav takvimi ekte sunulmuştur.

Şbt

Okulumuzda  zaman içinde çizilen, yıpranan ve görünüş itibariyle estetikliğini kaybetmiş olan 187 adet sıramız okulumuz idarecileri ve çalışan personellerimizin de yardımı ile temizlenerek cilalandı. Öğrencilerimizin daha güzel günlerde kullanmaları için hazır hale getirildi. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.

Şbt

T.C

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI

(İOKBS)

Ara

Okulumuz TÜBİTAK 2204B 14. Ortaokul  Araştırma Projeleri Yarışması'nda  Matematik Alanında, "Hijyenik Kağıt Ürünlerimizi Satın Alırken Kullanabileceğimiz Bir Formül Var Mıdır?" isimli projesi ile İzmir Bölge Birincisi olduktan sonra Türkiye Finallerine katılarak  finalde  TEŞVİK ÖDÜLÜ almaya hak kazanmış İzmir'imizin listede yer almasını sağlamıştır . Öğrencimiz Büşra GÖKÇEDAĞLI ve danışman öğretmeni Hatice Günay'ı başarı ve gayretlerinden dolayı tebrik ederiz.

Ara

COVİD 19 salgını kapsamında okulumuzun tekrar eğitim ve öğretime hazırlanması için çalışmalar yapılmıştır. Okul girişinde ateş ölçer sosyal mesafe hatırlatıcı yerde ve duvarda levhalar, kapı girişlerine dezenfektanlar yerleştirilmiştir.

Kas

AB Kod Haftası, kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde herkesin ayağına getirmeyi amaçlayan bir taban girişimidir. Kodlama eğitiminin yaygınlaştırılması ve farkındalığın artırılması için her yıl Ekim ayında tüm ülkelerde kodlama haftası gerçekleştirilmektedir.

Okulumuzda 30/10/2020 tarihinde İzmir Millet Vekilimiz Sayın Cemal BEKLE, İl ve

İlçe Sivil Toplum Kuruluşlarının başkanları, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın

Mehmet Tahir BÜDÜN, Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Metin Ender

KARABULUT, Şube müdürleri, okul müdürleri, velilerimiz ve öğrencilerimizin katılımı ile

öğretmen ve öğrencilerimizin Kuran'a Hizmet Derneği eşliğinde düzenlediği " Mevlid-i

Nebi" programı gerçekleştirilmiştir.

Program istiklal marşı ve Kuran –ı Kerim tilaveti ile başlamış olup Okul Müdürümüz

Sayın Mevlüt AYDIN'ın "Peygamberimizin örnek insanlığını toplumumuzun her kesimine,

gönül coğrafyamıza anlatmayı, tanıtmayı günümüz problemlerine Nebevi referanslarla çözüm

üretmeyi ve Milletimizde var olan Peygamber sevgisini pekiştirmeyi amaçlayan bir program

icra etmeye çalıştık" dedi.

Sayın vekilimiz konuşmalarında birçok temayı işledikten sonra "Peygamberimiz bizim

şerefimizdir. Birçok güncel problemimize çözüm olarak referansları vardır". diyerek

konuşmalarını tamamladılar.

Okulumuz öğrencilerinden oluşan ilahi korosu ilahi ve ney sunumlarını

gerçekleştirdiler. Program Kuran'a Hizmet Derneği Başkanı Bünyamin ERTEKİN tarafından

yapılan dua ile tamamlanmıştır.

Mrt

Korona Virüs nedeniyle verilen arada Okulumuzda Boya ve Badana vb.  işlemler devam etmektedir. Öğretmenlerimizi ve Öğrencilerimizi 30 Nisandan sonra daha temiz ve bakımlı hale getirilmiş olan okulumuza bekliyoruz.

Mrt

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Alper HASPOLAT tarafından uyarlanan İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda mink Mehmet Akifler sınıflarımızı dolaşarak ERSOY'un hayatını tiyatral olarak  anlatarak hazırladıkları broşürler ile  İstiklal Marşı'nın yazılım süreci hakkında gençleri  bilgilendirmişlerdir.

Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diyor ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Türkiye Böbrek Vakfı görevlisi Dyt. Çağlar DAĞ tarafından öğrenci ve öğretmenlerimize yönelik beslenme, beslenme alışkanlıkları ve beslenmenin önemi konularında bilgi verilerek beslenme alışkanlıkılarımızın böbreklerimize olan etkileri hakkında sunumlar yapılmıştır.

Kas

Okulumuz Öğretmenleri tarafından hazırlanan Şiir Dinletisi velilerimizin, öğretmenlerimizin ailelerinin ve diğer okul personellerimizin katılımı ile Eşref Paşa Anadolu Lİsesi Salonunda icra edildi.Öğretmenlerimizin Şaiir yönlerinin de olduğu birkez daha anlaşıldı.

YÖGEP Toplantısı

Karabağlar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Mehmet RÜZGÂR başkanlığında YÖGEP toplantısı kapsamında 14/10/2019 tarihinde Okulumuzda İmam Hatip ortaokulları Müdürleri ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürleri DYK kursları, Ders dışı çalışmalar, Projeler konusunda görüş alışverişinde bulundular. DÖGÜM tarafından belirlenen KTS konularında yıllık çalışma eylem planı hazırladılar.

May

Okulumuz Kültür ve Edebiyat kulübü tarafından hazırlanan tiyatro ve şiir dinletisi etkinlikleri velilerimizin ve öğrencilerimizin yoğun katılımları ile yıl sonu etkinlikleri çerçevesinde sergilenmiştir. Programın hazırlanmasında emeği geçen Okulumuz Türkçe Öğretmenlerinden Sayın Fahrettin CAN'ı ve Sayın Pınar TUNCAY'ı; ayrıca etkinliklerde görev alan tüm öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının daim olamasını dileriz...

May

Ramazan Ayı Münasebeti okulumuzda öğrenci, veli ve öğretmenlerimizle iftar sevincimiz..