İZMİR / KARABAĞLAR - Bozyaka Mevlana İmam Hatip Ortaokulu

Dilimizin Zenginlikleri Sergisi

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında 'Atasözü ve Deyimler Sergisi' Hazırlandı. Bozyaka Mevlana İmam Hatip  Ortaokulu, Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Atasözü ve Deyimler Sergisi oluşturdu. Etkinlik, öğrencilere dilin sadece kelime dağarcığını değil, aynı zamanda ifade gücünü ve anlam derinliğini artırmada önemli bir araç olduğunu öğretmeyi hedefliyordu. Öğrenciler, atasözleri ve deyimleri çeşitli görsel materyallerle destekleyerek, serginin etkileyici bir öğrenme deneyimi sunmasını sağladılar. Okulumuz öğrencileri, dilimizin derin kültürünü yansıtan bir sergiye imza attı. "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında öğrencilerimiz, geleneksel Türk kültürünü yansıtan atasözleri ve deyimlerle dolu bir çalışma gerçekleştirdi. Bu özel sergi, büyük ilgi gördü.

Sergide;

öğrencilerimizin dilimizin köklerinden gelen zengin ifadelerle hazırladığı eserler, Türkçe dilinin derinliklerine dair bir yolculuğa davet ediyor. Atasözleri ve deyimler, öğrencilerimizin gözünden modern bir perspektifle ele alınıp, sanatın ve dilin gücüyle buluşturuldu. Sergi, öğrencilerimizin dil bilinci ve kültürel birikimlerini ortaya koymalarına olanak tanıyan bir platform olma özelliği taşıyor.

Okul yönetimi, öğretmenler ve veliler, sergiyi gezip öğrencilerin bu emek dolu çalışmalarını yakından inceledi. "Dilimizin Zenginlikleri" projesi, öğrencilere dilimizin köklerini keşfetme ve kültürel mirasımıza sahip çıkma fırsatı sunarken, aynı zamanda toplumun geniş kesimlerini bu zenginliği keşfetmeye davet ediyor. Bu tür etkinliklerin dil ve kültür bilincini artırmada önemli bir rol oynadığını düşünüyoruz. Sergide emeği geçen Bozyaka Mevlana İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine, Teknoloji Tasarım Ders Öğretmenimiz Sayın Hacer Fındıkçı Özer'e ve proje yürütücüsü Türkçe Ders Öğretmeni Sayın Semra Adem 'e emeklerinden ötürü teşekkür ederiz.

29-02-202429-02-202429-02-202429-02-202429-02-202429-02-202429-02-202429-02-202429-02-202429-02-2024

Yayın: 29.02.2024 - Güncelleme: 29.02.2024 13:34 - Görüntülenme: 301