T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / KARABAĞLAR - Bozyaka Mevlana İmam Hatip Ortaokulu

E-Twinning Başarı Belgesi Alan Öğrencilerimiz...

         2023 _2024 Eğitim Öğretim yılı eTwinning faaliyetleri kapsamından başarılı çalışmalar yapan öğrencilerimiz e-Twinning başarı belgesi aldılar. Başarı belgeleri İstiklal Marşı töreni sonunda Okul Müdürümüz Sayın Osman Teğiş tarafından öğrencilere  verildi.

         Fransa ve İtalya’dan 2 okulun kuruculuğunu yaptığı, Yunanistan, Polonya ve ülkemizden de okulumuzun İngilizce öğretmenimiz Nezaket GÜNAY koordinatörlüğünde ortak olarak bulunduğu “A HERO’S JOURNEY” e-Twinning projesi Avrupa Kalite Etiketi’ne layık görülmüştür. e-Twinning, Erasmus gibi Avrupa Birliğine uyum projelerinin Avrupa’daki okullarca gerçekleştirildiği sosyal bir topluluktur.

         Projemiz; ortak olan okul öğrencilerinin kendilerini, kültürlerini ve okullarını tanıtmaya yönelik birbirleriyle bilgi alışverişinde bulunarak; kültürler arası benzerlik ve farklılıkları gözlemleyip İtalya, Yunanistan, Polonya, Fransa ve Türkiye arasında bir hoşgörü köprüsü kurmalarını hedeflemiştir. Ek olarak, proje sayesinde öğrencilerimiz, İngilizce konuşarak dil becerilerini geliştirebilme olanağı elde etmişlerdir.

         Yapılan projeyle; ortak ülke öğrencileri, İngilizce konuşulan bir ülkeyi birlikte ziyaret etmeyi seçmiş ve uluslararası öğrenci ekipleri oluşturularak bu gezinin planlamasını (oraya nasıl gidilecek, ne paketlenecek, hangi aktiviteler yapılacak, nerede kalınacak, hangi şehirler ziyaret edilecek… gibi) yapmışlardır. 

         Bu çalışmalar sayesinde, öğrencilerimiz ortak veya farklı yaşam şekillerinin olduğunu gözlemleme fırsatı yakalamışlardır. Böylelikle, öğrenciler Avrupa kültürünü tanıma olanağını bulmuşlar ve İngilizce öğrenme istekleri kamçılanarak dil öğrenimleri gelişme göstermiştir.

         Bu projede desteğini ve emeğini esirgemeyen Proje Sorumlusu Öğretmenimiz Sayın Nezaket Kandemir Günay'a çok teşekkür ediyoruz.

19-01-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.01.2024 - Güncelleme: 19.01.2024 11:21 - Görüntülenme: 115
  Beğen | 17  kişi beğendi